Навчаючи інших, теж навчаєшся. Микола Гоголь

суббота, 19 декабря 2015 г.


Потенційно населену планету виявили астрономи
Планета, яка важча за Землю в чотири рази, є однією з трьох планет, які астрономи виявили навколо червоного карлика. 
Астрономи австралійського Університету Південного Уельсу виявили найближчу потенційно населену планету, яка знаходиться за межами Сонячної системи, і розташована від Сонця на відстані 14 світлових років. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті університету. 
Планета, яка важча за Землю в чотири рази, є однією з трьох планет, які астрономи виявили навколо червоного карлика під назвою Вольф 1061. "Це особливо захоплююча знахідка, тому що маса всіх трьох планет досить мала, щоб бути потенційно скелястого типу з твердою поверхнею" , - сказав провідний автор дослідження доктор Дункан Райт. 
"При цьому, середня планета, Вольф 1061c, розташовується в так званій зоні життя. Тобто на ній можуть бути умови, які дозволяють зберегти воду в рідкій формі. Цікаво те, що батьківська зірка цієї планети дуже близька до нас, ми майже сусіди, тобто, ймовірно, ми зможемо спостерігати розвиток населеності на цій планеті ", - додав він.
 Незважаючи на те, що вже було виявлено кілька планет, орбіта батьківських зірок яких ще ближче до Сонячної системи, інші знайдені світи вважаються непридатними для спостережень. Нагадаємо, проект НАСА, телескоп "Кеплер" на кордоні сузір'їв Лебедя і Ліри виявив дюжину планет, схожих за розмірами та умовами на Землю.

                                                                                              За матеріалами: Новини науки

понедельник, 14 декабря 2015 г.

Цікава фізика 


Як виміряти фізичну величину? 
Що таке одиниця вимірювання? Чому при вимірюванні в різних одиницях - отримуємо різні результати для однієї фізичної величини? Мультфільм дасть відповіді на ці запитання!!!