Навчаючи інших, теж навчаєшся. Микола Гоголь

суббота, 5 декабря 2015 г.

Технологічні терміни - як пояснити їх нетямущим родичам
Спілкуючись з колегами або людьми, які цікавляться ІТ не менше вас, ви можете легко використовувати технічні терміни. Як пояснити технологічні терміни нетямущим родичам?
Ці терміни не завжди зрозумілі вашим мамі, бабусі або будь-якій людині, яка не дуже розбирається в темі. TechCrunch підготував добірку з дев'яти таких слівець і простих пояснень для них, пише ain.ua.

A/B-тестування
Це тест, який перевіряє різні версії ідеї або продукту визначає, яка з них більш ефективна.

Інтернет речей
Інтернет речей це мережа фізичних об'єктів з підключенням до Інтернету, які взаємодіють один з одним, а також комп'ютерами і системами, підключеними до Інтернету.

Раунд з пониженням (Down Round)
Коли ціна акцій стартапу знижується після чергового раунду фінансування – то це називається Down Round.

Біопристрої  (Biowearables)
Це пристрої, які споживачі носять, щоб зібрати дані про своє тіло і здоров'я.

Blockchain
Безпечний запис цифрових подій, розподілений між комп'ютерами. Дані передаються від одного вузла до іншого, створюючи віртуальний "паперовий слід". Найбільш відомий у зв'язку з криптовалютою Bitcoin.

Віртуальна реальність
Тривимірна середа, яка допомагає користувачеві уявити, ніби те, що він відчуває, є реальністю. Віртуальна реальність часто також включає в себе спосіб взаємодії з цим середовищем з використанням спеціальних окулярів і переносних пристроїв.

Глибинний аналіз даних (Data Mining)
Інтелектуальний або глибинний аналіз даних є практикою вивчення великих наборів даних, щоб виявити закономірності та встановити зв’язки. Часто використовується для отримання глибокого розуміння користувачами продукту або послуги.

Машинне навчання це набір методів, що використовуються для розробки і побудови алгоритмів, які вивчають дані і роблять засновані на них прогнози. Це великий підрозділ штучного інтелекту.

Мережевий нейтралітет
Принцип, згідно з яким інтернет-провайдери і уряду не повинні вибірково прискорювати або сповільнювати трафік, але робити Інтернет однаково доступною для всіх.
                                                                           За матеріалами: Новини науки  

Комментариев нет:

Отправить комментарий